Google+ Edithsme: L'exèrcit espanyol vol instal·lar un nou museu militar a Barcelona?

7/1/15

L'exèrcit espanyol vol instal·lar un nou museu militar a Barcelona?

Apa, ja se m'ha tornat a ennuegar el croissant mentre esmorzava llegint a "la Vanguardia" que l'inspector general de l'Exèrcit espanyol, Ricardo Álvarez-Espejo ha anunciat durant la celebració de la Pasqua Militar a Barcelona que té la intenció d'instal·lar un Museu Militar a casa nostra perquè “els catalans puguin contemplar la contribució de Catalunya a la història militar espanyola” .

Apa i Ole!

Home, home, home senyor Inspector general, vol dir vostè que fa falta? Ja entenc que els faci il·lusió això de portar totes les seves armes a Barcelona, però triar  el Castell de Montjuïc per això? Personalment no crec que sigui una bona idea. Potser caldria recordar-li que aquesta ubicació segueix sent un punt conflictiu i ple de records negres per a molts de nosaltres.


La contribució de Catalunya a la història militar espanyola i la seva petjada és tan important que no hem de defugir ni deixar al marge a la ciutadania de Catalunya de poder contemplar un patrimoni tan singular.

Apa i Ole , un altre cop senyor Inspector! Vagi per davant que estic completament d'acord amb vostè quan afirma que, la contribució de Catalunya a la història militar espanyola  i en especial la seva petjada és importantíssima,  però em segueix quedant el dubte de si ho entenem de la mateixa manera. I pel que fa a, no deixar al marge a la ciutadania de Catalunya de poder contemplar un patrimoni tan singular, no s'amoïni home, no s'amoïni  i sobretot no pateixi que en cas de no poder contemplar-lo ens conformarem de bon grat, que els catalans som gent comprensiva, caram!

Tanmateix i des que he llegit aquesta notícia a la Vanguardia li confessaré humilment que una pregunta persistent i malèvola em ronda i m'atabala. I és que  no hi puc fer res per treure-me-la del pensament.

Alguna de les armes que s'exhibiran al futur museu militar seran les mateixes que es van utilitzar per afusellar catalans a l'època de Franco?

Ja se que considerarà odiós pensar d'aquesta manera però caram senyor Inspector general, vol dir que tal com estan les coses a casa nostra, aquest és un bon lloc i aquest un bon moment  per sacsejar consciencies i airejar els draps bruts de la nostra història més turmentosa?

Dit això amb tot el respecte que em mereix la seva persona i les forces armades espanyoles

1 comentari:

  1. Que bé que estarem sense exercit d'aquí poc temps (espero) !

    ResponElimina