Google+ Edithsme: El Govern Espanyol prohibirà altra vegada les estelades.

20/5/16

El Govern Espanyol prohibirà altra vegada les estelades.

Apa, ja se m'ha tornat a ennuegar el croissant mentre esmorzava en llegir a “la Vanguardia” que el Govern Espanyol prohibirà les estelades a la final de la Copa del Rei d'aquest diumenge i que fins i tot instal·larà un doble filtre de seguretat per escorcollar a cadascun dels aficionats. 
Dic jo que els escorcollaran a tots no, i no només als catalans, oi?

Home, home, home, no ens poséssim pas nerviosos Anem a pams.

La que ho ha anunciat ha estat la excel·lentíssima delegada del Govern espanyol a la Comunitat de Madrid, Concepción Dancausa, la mateixa que s'ha declarat publica i reiteradament contrària a l'avortament i al sistema de quotes percentuals de reserva de llocs per a les dones, tot adduint que en democràcia és més efectiu "educar que obligar o prohibir". Un Apa i Ole ben gran per aquesta dona que mesura amb tan diferent vara el que a ella l'interessa.


De fet, el govern espanyol s'empara en la l'article 28 del Reial Decret 203/2010 per prohibir les estelades i que combinat a la seva manera amb altres ve a dir que,

... es prohibeix la introducció o tinència al recinte d'elements perillosos com ara, bengales, teies... i també materials de propaganda racista, xenòfoba, política o religiosa que puguin generar conflictes d'ordre públic, com ara, pancartes, símbols, emblemes o llegendes que impliquin una incitació a la violència, al racisme, a la xenofòbia o a la intolerància.

Home, home, home!
De veritat creu aquesta senyora que l'estelada pot incitar d'alguna manera al racisme,  la xenofòbia, la intolerància i /o a la violència? Pos anem ben apanyats!  És que ningú li ha explicat a aquesta dona i de pas a alguns pesos pesants del seu govern el que en veritat representa l'estelada?

Jo personalment li recomanaria que es rellegís (si és que se l’ha llegit alguna vegada) la resolució del Parlament Català de 2014 i de la que sembla haver-se saltat alguns punts i algunes comes, on es reconeix l'estelada com “ un símbol que representa un anhel i una reivindicació democràtica, legítima, legal i no violenta", i que de pas es repassés la llista dels símbols estatals que si estan directament prohibits i que en cap cas esmenten l'estelada, com ara els símbols franquistes, els d’Alianza Nacional, la División Azul, i els de la Falange.

Ai, calla, calla, m'oblidava!  Ara recordo que la senyora  Dancausa és filla d'un procurador de les Corts franquistes,  antic  conseller del Movimiento i fundador de la Fundació Francisco Franco, i un dels 13 excels procuradors que el 18 de novembre de 1976 es va abstenir en la votació de la llei per a la Reforma Política que va donar pas a la Transició. Acabéssim home, ara ja ho començo a entendre tot!

I per si tot això no fos prou i per acabar d'adobar tot aquest desgavell d'inoportunitats, no se li ha acudit altra cosa a l'excel·lentíssima senyora Dancausa, que amenaçar al personal amb sancions de tota mena per als que s'atreveixin a xiular l'himne espanyol. Una altra vegada una mica del mateix? Estarà de conya no? Com pretén silenciar les grades i als milers d'espectadors que s'asseuran en elles, molts dels quals, tot s'ha de dir,  ja vindran esperonats per les seves declaracions? Els posarà morrió a tots?

Senyora Dancausa, s'ha begut l'enteniment! No veu que aquí l'única que incita a la xenofòbia, a la intolerància i a la violència és la seva persona,  i que amb les seves declaracions a Onda Cero,  i les seves prohibicions més aviat dubtoses i amb reminiscències d'altres èpoques més fosques, posa més llenya a un foc que normalment es contenta amb escalfar dolçament casa seva.

És fàcil d'entendre  doncs què el president Puigdemont i la senyora Forcadell hagin declinat a ultima hora assistir a tal esdeveniment, i és fàcil d'entendre també les riotes de la premsa estrangera en vers aquesta menyspreable i partidària decisió del Govern Espanyol, que no fa més que desacreditar encara més un país i una gent que no s'ho mereix gens.

Dit això amb tot el respecte que em mereix la seva persona, senyora Dancausa. Pers si de cas!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada