Google+ Edithsme: El TC està dividit pel que fa a la declaració sobiranista?

17/2/14

El TC està dividit pel que fa a la declaració sobiranista?

Llegeixo a l'Ara.cat que el Tribunal Constitucional està dividit pel que fa declarar il·legal la declaració de sobirania que va ratificar el Parlament català perquè alguns consideren que podria tenir valor jurídic i altres no. Apa i Ole! 
Que més els donarà!  El fet és que ja està fet i per més que els magistrats li donin voltes a l'assumpte i el  ministre Wert s'entesti a esborrar certes parts de la nostra història en els seus llibres de text, la declaració ja és cosa feta. Per això es diu declaració, caram!  Perquè ha estat declarada. Dic jo.

De fet és curiós l’assumpte. Els magistrats conservadors són partidaris de declarar-la inconstitucional, perquè consideren que podria tenir valor jurídic i en canvi els progressistes creuen que el debat sobre aquesta qüestió hauria de ser polític i no jurídic. Dic jo que hauran estudiat en diferents universitats i és per això que tenen punts de vista tan dispars.


D'altra banda la vicepresidenta del govern espanyol, Santamaria, sentència taxativament que,
La declaració de sobirania ha de ser anul·lada. Apa i Ole!

Tindrà la vicepresidenta línia directa amb els magistrats del TC per ordenar les sentències? Home,  jo crec que no. De fet el TC és o hauria de ser un òrgan independent sotmès tan sols a la Constitució i a les seves lleis. Però vistes les ultimes sentències que han fet ha casa meva em permetran els il·lustres magistrats d’aquest alt i digne tribunal que estigui una mica escamada.

Pel que he llegit, entenc que un dels principis fonamentals d'un Estat de dret i democràtic és la separació de poders, i és per això que m'amoïna en gran manera que els membres d'aquest tribunal siguin  elegits pels partits polítics. Sota el meu punt de vista i sense voler ofendre a ningú, ni dubtar de la imparcialitat dels seus membres crec que tot plegat és una autèntica aberració.

De fet el mateix president del TC, Francisco Pérez de los Cobos, va militar al Partit Popular i tenint en compte que dels dotze magistrats de l’Alt Tribunal hi ha sis que volen tombar la declaració, cinc que la volen arxivar i que s’està buscant substitut per al dotzè,  per la mort de l’anterior,  entendreu que estigui amoïnada perquè si fos el cas d’un empat, seria precisament el senyor Pérez qui hauria de dirimir, i si ens basem  en els seus antecedents com a militant de l'esmentat partit.. ja hem begut oli els que pensem que la justícia i la política haurien d'estar ben delimitades.

I és per això que estic una mica amoïnada, perquè si els que han de jutjar les coses que afecten casa meva, són o han estat militants del PP i són o han estat proposats pel PP, tot i no dubtar de la seva honradesa i de la seva bona fe, em sembla impossible que puguin ser del tot imparcials. I és que a més de magistrats són humans, que caram! És com si a mi m'acusen d'avortar i això està penat. No serà el mateix si el magistrat que em jutja és del PP i en especial si es diu Gallardón, que si el magistrat és d'algun partit més liberal. Sens dubte m’aplicaran les mateixes lleis i s'hi miraran per a resultar imparcials però les creences pesen i la interpretació serà diferent per tant. 

I jo em segueixo preguntant... per què dimonis  els partits polítics han de triar als magistrats del Tribunal Constitucional? No seria més democràtic i més racional que fossin els mateixos advocats i jutges de l'Estat qui els triessin independentment dels governs i dels polítics? No aniria la justícia més rapida i els ciutadans recobraríem la confiança en un tribunal que ara per ara i sense dubtar de la seva honradesa, ens amoïna una mica?


Dit això amb tot el respecte que em mereixen els Magistrats de l’Alt Tribunal.

2 comentaris:

  1. estic completament d'acord. Ta mare

    ResponElimina
  2. Aquest és el moll de l'os; la 'democràcia' dels espanyols que manen.

    ResponElimina