Google+ Edithsme: Per què no abdica el rei d'Espanya?

29/1/13

Per què no abdica el rei d'Espanya?


Llegeixo a la Vanguardia que la reina Beatriu d'Holanda ha anunciat la seva abdicació a favor del seu fill, el príncep Guillem, tot adduint que,

La responsabilitat sobre el nostre país ha de recaure en mans de les noves generacions.

Completament d'acord.

Val a dir que aquest post està escrit amb tot el respecte que em mereix la posició que ocupen els reis i les reines d'aquest món tan estrany i que amb tanta deslleialtat reparteix bressol.
Dit això comentaré  també que jo no crec en reis i en reines i tampoc en princeses. És el meu parer que cap home o dona ha de agenollar-se davant un altre si no és per ajudar a algú a aixecar-se.


El fet es que l’anunci de la reina Beatriu m’agafa per sorpresa i m’obre un munt de preguntes sobre els reis d'aquesta Espanya.

Ja fa temps que em pregunto per què sa majestat, Joan Carles I, encara no ha s’ha jubilat  del seu ofici de rei d'Espanya  Qui més, qui menys ens jubilem entre els  65 i els 67 (per desig o per decret). I ell que en té més de 75 encara exerceix

És evident que el nostre rei ja no és ben bé aquell noiet que ens va treure d'una de les etapes més fosques de la nostra historia més recent. I està clar també que físicament està fotudet el nostre Rei. I pel que fa a la parla ...més val que ho deixem.

Expressats aquests inqüestionables fets, jo al igual que la reina d'Holanda   crec que ja que tenim rei seria de calaix que aquest fos el que més bé ens representés i que arribat el punt de l’edat adient i tenint candidat és preferible deixar la feina  a nous aspirants. De fet el príncep Felip, l’aspirant i príncep del meu país, està esperant.

I així posades les coses ...Per què no abdica el rei d'aquesta Espanya tri mil·lenària?

Doncs perquè la Carta Magna, la mateixa que amb tanta ferotgia  defensa el PP com a model impecable de consens,  omet  per complert qualsevol referència al procediment que s'ha d'aplicar per formalitzar el relleu a la Corona en cas d'abdicació o renúncia. Només especifica en el seu Títol II / article 57.5 que,

Les abdicacions i renúncies, i qualsevol dubte de fet o de dret que s'esdevingui en l'ordre de successió a la Corona, es resoldran amb una llei orgànica

Apa i Olé! I així anem!

I això succeeix perquè el pares d'aquesta Carta Magna tan finament elaborada, la meitat dels qual ja han no hi son, van deixar , suposo que amb les presses, la qüestió en suspens per tal que els partits i dirigents d'aquella època i de les venidores acabessin la tasca.

Però pel que es veu tenim una classe política mandrosa perquè el fet és que en aquests 34 anys que han passat des de la redacció de la Carta, cap partit polític s'ha atrevit a promulgar una llei per tapar aquest forat. I el resultat és un buit legal tan gran que de moment impedeix  el Rei abdicar.

I així estem. Amb un rei una mica fotudet i un aspirant que comença a ser grandet.
Apa i Olé!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada