Google+ Edithsme: Per a la web de la marca España, no existeix el franquisme

14/1/13

Per a la web de la marca España, no existeix el franquisme


El febrer de 2012, un grapat de Ministres que durant diferents legislatures i sota l’empara de diferents governs espanyols varen ocupar en algun període la cartera d'afers exteriors d'Espanya van signar un article conjunt al diari el Mundo per tal de rellançar la marca “España”, a les hores i a aquestes hores òbviament masegada i desgastada.
Fins aquí res a dir.

El problema al meu entendre comença quan els signants d'aquest escrit es proposen com a objectiu primordial consolidar la llengua espanyola com a preeminent al món negant en qualsevol cas la pluralitat de l’estat espanyol i incidint en el fet que el futur d'Espanya passa de totes, totes per fomentar la cultura en espanyol aprofitant el millor que té aquesta Espanya mil·lenària i que són....la Corona i l’exercit.
Apa i Olé!

A veure...que l’escrit el publiqués el diari “El Mundo” ja té de per si guasa, però que entre les persones que el van signar s’hi trobessin noms com el de Solana o Josep Piqué que se suposa són persones respectuoses amb la pluralitat de l’Espanya actual... és al meu entendre una barbaritat.

El maig del 2012, el govern de Mariano Rajoy i sota la batuta del ministre Margallo,  torna a la càrrega argumentant que,

La idea és que tots els organismes i  totes les actuacions han de funcionar amb el xip de la marca España ...com un projecte que desitja unir totes les veus que formen part d'aquest cor, que és la imatge d'Espanya i dotar-les d'una  única partitura.

Si senyor! Ja ho crec que li agradaria al Ministre que tots balléssim  la mateixa sevillana. I de pas que la marca España,  s’empassés  la catalana

El juliol del mateix any i per a desesperació del ministre Margallo, el Partit Popular torna a tallar d'arrel i per tercera vegada,  la presentació d'aquest projecte argumentant que els problemes d'agenda i l’accident de caça del Rei fan impossible  de moment la seva presentació.

El cert o no, és que diuen les males llengües (segurament catalanes) que el fet que el Rei patis l’accident,  caçant elefants a Botswana, no hauria ajudat gaire al bon nom i la credibilitat de la marca España en aquell moment.

I per fi fa uns dies vaig llegir al Ara.cat, que el 20 de desembre es va presentar la marca España. I que com diu en la seva web, té per finalitat,

Atreure nous inversors i millorar la imatge del país, tant a l'interior com més enllà de les fronteres, en benefici del bé comú i  per tal de mostrar  “el millor d'Espanya”

I serà per això, dic jo, que en aquesta web s’ha esborrat a consciencia qualsevol  rastre dels 36 anys de la història franquista. Un salt en el temps  d'allò més curiós, que esborra de la web i de la memòria històrica, els anys que van del 1939 en què va acabar la guerra civil, al 1975 en què va ser coronat el Rei Joan Carles. 

Dic jo que s’hauran descuidat els xiquets  de tots aquests anys de foscor. O potser és que mai han passat i els catalans ens els hem inventat. Ho hauré de consultar amb el ministre Wert que en sap molt de la història d'Espanya i que segurament per evitar aquest tipus de visions partidistes, està en el que està, i és per això el seu empeny  en que tots estudiem el mateix text.

I per si de cas també li preguntaré perquè la web en qüestió, descriu el segle XVIII com un període de pau i a Felip V com un rei victoriós (ja que va ser precisament aquest bon rei  el responsable entre altres barbaritats del Decret de Nova Planta). I també li preguntaré  perquè  assenyala els Borbons com a representants del progrés i la racionalització o perquè considera els Reis catòlics, artífexs de la unió d'Espanya quan el que en realitat van fer,  va ser unificar regnes i no una nació.

Si Senyor! Li hauré de preguntar al ministre Wert!

Però en tot cas aquí no acaba la cosa, ja que el  responsable de la marca España, Carlos Espinosa, considera molt més interessant que el contingut de la web sigui traduït a francès, al xinès o  l'alemany  que a qualsevol de les llengües cooficials de l'estat, ja que segons ell,  
Un dels avantatges del bilingüisme en aquest país és que tots parlen espanyol

Si senyor. Això és esperit democràtic!  I sensibilitat territorial, si senyor!

I després ens preguntarem perquè la marca España no ven! Doncs ja ho veieu caram!  Perquè al meu entendre... està feta sobiranament malament!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada