Google+ Edithsme: Catalunya és un Estat de la Unió Europea des del 1986!

20/5/14

Catalunya és un Estat de la Unió Europea des del 1986!

Catalunya és una nació? Home doncs jo sempre he pensat que si. Una nació petiteta això si,  però  sens dubte una nació. I de fet l'enciclopèdia catalana em dóna la raó,

Nació: conjunt d'habitants d'un mateix País units per una mateixa història i que comparteixen alguns trets característics, com la llengua, la cultura o l'origen ètnic.

Posades així les coses ningú pot dubtar (excepte el ministre Margallo) que Catalunya és una nació. Ara bé....Catalunya és un Estat?
Home, home, home! Si faig cas de la definició que dóna l’enciclopèdia Espanyola, doncs sens dubte també som un Estat,

Un Estat és un país  o domini d'un Príncep o Senyor de vassalls.

Apa i Ole. L'ha clavada, l'enciclopèdia!

No obstant això, cal reconèixer que a Catalunya li fa falta alguna cosa més per esdevenir un Estat de ple dret,  i és que segons la Wikipedia,

Un Estat és una àrea geogràfica delimitada i políticament independent, amb un govern propi que s'atribueix un poder indiscutible sobre el territori i la població i amb capacitat per a participar en relacions internacionals amb d'altres Estats.

A veure, segons això Catalunya té una àrea geogràfica ben delimitada però ara per ara no és políticament independent. Té un govern propi però no té cap mena de poder sobre el territori i tot i que té prou capacitat per participar en relacions internacionals amb altres Estats no la deixen.

I així s'hagués quedat la cosa si no hagués estat perquè ahir vaig llegir que un dels millors observatoris quantificadors de l'activitat parlamentaria a la UE considera que Catalunya es un Estat de la UE des del 1986!

Apa i Ole! I nosaltres sense adonar-nos!

De fet MEP Ranking.Eu, és una web reconeguda que permet comprovar l'activitat parlamentaria per grups i per Estats, i segons sembla té molt clar que Catalunya és un Estat i per descomptat que no és Espanya. I és que quan entres a la Web,  el primer que trobes és un mapa d'Europa amb els països ben diferenciats, els que pertanyen a la UE estan en blau i els que no pertanyen en gris. Quan cliques els que no pertanyen a la UE et surt només el nom del país (Rússia, Noruega...) però si cliques damunt els que si pertanyen a la UE, a més del nom et surt la bandera, la moneda,  el nombre d'habitants, etc. I aquí esta el més curiós de tot  perquè si et fixes bé pots veure com Catalunya està clarament diferenciada d'Espanya i si a més cliques sobre el territori et surt en aquest cas la senyera, la capital i el nombre d'habitants: 7 milions. Fins aquí curiós, però el més hilarant és que quan cliques sobre el Regne  d'Espanya et surten les mateixes dades que els altres països però a l'hora de comptar els seus habitants, escriuen que en té 40 milions i no 47 com de fet hauria de ser. I és que pel que es veu,  li resten per anticipat,  els 7 milions de catalans que segons ells ja són independents.

Si senyor! Un altra Ole per aquesta Web!

Un últim apunt, i és que volia acabar aquest post advertint que us donéssiu pressa a mirar aquesta web abans que el ministre Margallo, sempre tan  ben disposat a mirar pels catalans, ens la tanqués però ja he fet tard i no he arribat a temps. Porto tota la tarda intentant connectar amb la Web, però segons sembla el Ministre ja haurà  fet de les seves i la web en qüestió no està operativa.

Curiós, no?

2 comentaris:

  1. Jo tampoc no puc entrar-hi

    ResponElimina
  2. Si que s'hi pot entrar. Molt bona. Endavant, que ja falta menys!!!

    ResponElimina