Google+ Edithsme: El Ministeri de l'interior Espanyol envia a Barcelona 200 Policies Nacionals

30/5/14

El Ministeri de l'interior Espanyol envia a Barcelona 200 Policies Nacionals

Apa! Ja se m'ha tornat a ennuegar l'amanida mentre dinava, escoltant a TV3 que el Ministerio del interior Espanyol ha enviat a Barcelona 200 policies nacionals i quaranta-tres furgons antiavalots, tots ells convenientment proveïts  i que sumats a les dues d'unitats antidisturbis, de 45 agents cadascuna que ja té a casa nostra dóna un total de 245 Policies Nacionals pul·lulant per Barcelona.  I tot per a què? Doncs segons el Ministerio del Interior,  no per protegir les nostres cases o donar un toc d'atenció més contundent als brètols que incendien contenidors per Sants, sinó per protegir els edificis oficials de l'Estat a la capital catalana i per si la Generalitat els necessita en qüestions d'ordre públic.

Home, home, home, senyor Fernández Díaz,  molt agraïda però... vol dir vostè que calia tanta bona predisposició i tanta pressa? De fet tinc entès que la Generalitat ja li ha agraït educadament el gest però que ha declinat molt al seu pesar l'oferta. I de fet no m'estranya, només pensar en el que es podria armar veient tal desplegament de policies nacionals desfilant per Sants se'm posa un nus a la gola i un inexplicable neguit a l'estómac.

Per tots els Sants, senyor Fernández Díaz no doni l'ordre a les seves tropes d'avançar per Barcelona, que després es mal interpreten els gestos i s'arma la marimorena! Entenc les seves ganes de posar ordre a casa nostra, però continguis home, continguis! Agraeixo particularment l'oferta però més agrairia que es mantingués al marge.

I per cert, com a curiositat afegiré que aquests 200 agents, pertanyen a les Unitats d'intervenció Policial de Madrid, Valladolid, Saragossa i València,  i que mentre són aquí gaudint del paisatge català, reposen còmodament i agafen forces en un hotel de tres estrelles del davant del solar de Calella.

Apa i Ole! De moment no se sap ben bé quant s'allargarà la seva estada a la costa catalana, que espero de tot cor sigui curta i profitosa, però posades així les coses, un últim apunt que em corroeix per dins i que em farà patir si no el deixo sortir... qui pagarà tal despesa? Perquè 200 Policies Nacionals en un hotel de tres estrelles i amb tots els àpats pagats, sortirà per una pasta! 

També ho haurem de pagar els catalans o li podem passar la factura al dipòsit de solidaritat territorial?

Dit això amb tot el respecte que em mereixen les seves persones i en especial la del senyor Fernández Díaz.

1 comentari: