Google+ Edithsme: L'emoció

14/3/12

L'emoció


Tots sabem que  determinats tipus d’emocions poden afectar la salut i per tant és de calaix pensar, que l’estat de la nostra salut també pot afectar  el nostre estat emocional
Però que és una emoció?

Per definició , l’emoció és un intens estat mental que sorgeix de manera espontània en el nostre sistema nerviós central provocant una resposta psicològica (ja sigui positiva o negativa) i desencadenant una reacció automàtica.

                                   “L'emoció és  l'antítesi de la raó”

Al 1974, un psicòleg Robert Ader, va descobrir que el sistema immunològic, igual que el cervell, també  podia aprendre. La seva conclusió va causar gran impacte ja que fins aleshores es creia que només el cervell i el sistema nerviós central podien respondre a les experiències canviant la seva manera de comportar-se.

Des de llavors el modest descobriment d'Ader ha obligat a fer una nova mirada als vincles que existeixen entre el sistema immunològic i el sistema nerviós central i per descomptat als camins biològics que fan que la ment, les emocions i el cos estiguin tan íntimament interrelacionats.

Més tard David Felten, un col·lega d’Ader va fer un descobriment també revolucionari . “Les cèl·lules immunològiques podien rebre missatges enviats des de els nervis”
Un informe que combina els resultats de 101estudis independents, demostra el que ja sabien els nostres avis “Les emocions pertorbadores són dolentes per a la salut”. Aplaudiments!!!

Jo ja ho sabia. I la meva àvia també. Però han fet falta 101 estudis independents per demostrar-ho. Ara ja podem dormir tranquils.
De tota manera, a mi també m’agradaria fer un estudi independent. És per això que des d’aquí us adjunto un vídeo amb els calendaris dels Bombers de Barcelona: 2011 i 2012.

Ja em direu si amb l’emoció de veure’ls us millora la salut.

                                             
                             

1 comentari:

  1. aixo ho incorporo rapidament a les meves classes de mlc ¿es una idea fantastica ¡

    ResponElimina