Google+ Edithsme: L'ànima de les flors

17/4/12

L'ànima de les flors


La simbologia de les flors és un tipus de llenguatge propi que atorguem a les flors i que fa referència als missatges que suposadament han de transmetre.


Ara bé, el problema és que ningú sap ben bé quina llengua parlen. I així es dóna el cas que una sola flor pot significar més d’una cosa i que dues flors diferents poden compartir un mateix missatge. Que en una cultura una flor porti bona sort i que en una altra en porti de dolenta. Que depenent del color et parli amb unes paraules i que depenent d’un altre es transformi i t’angoixi.
A més el missatge de les flors també canvia depenent de la posició en que s'ofereix; tancada, oberta, amb la tija a dalt, la posició del llaç que les lliga...

Per tot això el llenguatge de les flors és un llenguatge complicat que sembla aclarir-se una mica quan defineixes el seu missatge a través de la seva usabilitat. A les hores tot comença a encaixar. Tot i això, ens seguirem embolicant perquè la usabilitat de les flors obre un ampli espectre de inquietants possibilitats. 

Per exemple la Calèndula que té propietats antiinflamatòries i cicatritzants en el seu vessant més tòpic és coneguda també com la flor de la calidesa en la parla perquè ajuda a millorar les relacions de comunicació entre la gent.

Bé, el que deia, les flors parlen un llenguatge complicat i amb multitud de dialectes que depèn en gran mesura de la seva usabilitat, de la cultura que las rebateja i de la intenció de les persones que les ofereixen . 

Així doncs us recomano que quan vulgueu regalar-li flors a algú, us deixeu portar per la vostra intuïció i trieu les que més us agradin i les que més confortable us facin sentir l'ànima. 

I per si de cas no n'hi ha prou amb això aquí us deixo penjat un vídeo amb la simbologia d'algunes flors que si bé no serà del tot certa tampoc serà del tot desencertada.



                            

3 comentaris:

  1. Tindrem present aquest video. Tot i que a mi em continuen agradant les floretes del camp.

    Una altra cosa a reflexionar és sobre el seu embolcall, mai un plàstic. Tenim materials naturals que encara milloren la pròpia flor.

    ResponElimina
  2. M´AGRADAT MOLT , PRESENTACIO , IMATGES I MUSICA

    ResponElimina
  3. M'encanta que la gent parli d'aquest tema. Tinc un blog on es parla unicament sobre el llenguatge i la simbologia de les flors. CRec que és un tema interessant i molt maco.

    Espero que hi passeu pel blog i podeu seguir-me si us agrada. Gràcies
    http://flowerymessages.blogspot.com.es/

    ResponElimina