Google+ Edithsme: Wertgonya: El ministre Wert guillotina la immersió lingüística en català. "Sóc com un toro brau, creixo amb el càstig"

6/12/12

Wertgonya: El ministre Wert guillotina la immersió lingüística en català. "Sóc com un toro brau, creixo amb el càstig"


Trenta  anys esperant que els meus fills poguessin fer el que jo no vaig poder, que és estudiar en català i ara va el Ministre Wert i pretén que els meus néts tampoc ho puguin fer. Wertgonya és el que sento en aquests moments. Wertgonya és el que hauria de sentir ell ara mateix per dinamitar sistemàticament els fonaments de la democràcia.
I aquest senyor és llicenciat en dret i té un Máster en Sociologia Política? Llicenciat en dret ho entenc,  perquè sempre segueix el que a ell li convé però Màster en Sociologia Política? Però si aquest home (és el meu parer) no entén res de res. Dic jo que els catalans li haurem fet quelcom de menys en un altra vida perquè sinó,  no s’entén tanta mala fe.
Tan calladet que el van tenir els del PP durant les passades eleccions i ara com a regal de Reis i del seu querer, va i ens l’envien des de Espanya amb els seus millors desitjos i sense llacet.
Apa i Olé!
Jo ja entenc que el xiquet i després d'estar tant de temps calladet s’hagi cansat de la mortalla i d'empassar-se les paraules i ara va i se'ns desmelena (és un dir), atacant a tort i dret la immersió lingüística que durant més de 30 anys ens ha donat tan bons resultats a casa.
A veure, l’esborrany en qüestió i que ha desfermat tanta passió a les xarxes tot cridant i despertant els ferros que vàrem amagar en un  altre temps a les muntanyes, redueix el català a la mínima expressió tot situant-lo com assignatura optativa i quarta llengua en l'educació primària, després del castellà i de dues llengües estrangeres.
Apa i Olé!
El desafortunat esborrany que a diferencia d'altres igualment desafortunats no s’ha perdut en els calaixos, també obliga la Generalitat a pagar escoles privades a les famílies que vulguin l'escolarització en castellà.
I per acabar d'arrodonir tot aquest desgavell de menyspreus i baixes maneres amb que últimament ens té acostumats el Ministre Wert  no se li ha acudit res més que posar a corre-cuita i al darrer moment un últim apunt en forma de disposició especial que en menys de 20 paraules guillotina el poc que ens quedava de la immersió lingüística en català.

Pel que fa al conjunt de totes les assignatures , les dues llengües cooficials hauran d'utilitzar-se en proporcions equilibrades en el nombre d'hores lectives.

Apa i Olé! I això que presumiblement estem en democràcia i que la llei preveu que són les autonomies qui poden determinar aquesta proporció. Això és democràcia, si senyor!

Jo el que de veritat crec és  que al ministre no li han sentat gaire bé tantes setmanes de repòs obligat per la mala maror de les eleccions i per a distreure’s al bon home no li ha quedat més remei que buscar-se un entreteniment. I mentre les Ministres del PP ens demostraven su querer, ell anava omplint esborranys i més esborranys.  I tot per a que? Doncs per donar-nos una sorpresa i que fos abans de Reis. Tot un detall Ministre. Tot un detall. Agraïts. Faltaria més!

Ja tenen raó, si senyor, les xarxes que bullen actualment de Wertgonyeries i  també  tenen raó els sociòlegs que com el senyor Salvador Cardús diuen que potser sí que aquesta llei d'educació es podria aplicar però amb un guàrdia civil a cada aula i suposant que els nostres mestres fossin funcionaris que treballessin sota disciplina militar. I també té raó, el senyor Miquel Àngel Essomba, professor de pedagogia de la UAB quan assegura que "Una llei perquè sigui aplicable no ha de sobrepassar el nivell de tolerància de les persones a les quals va adreçada i aquesta llei el traspassa i de llarg"

Particularment i com que jo em considero una persona optimista em quedo amb una reflexió que ha sorgit de l’Associació de MestresRosa Sensat,

Si vam resistir el Franquisme, resistirem al ministre Wert

Apa i Olé!
Ja pot córrer ja, la senyora Camacho a Madrid per intentar suavitzar la estomacada, doncs sembla que els catalans s’han posat en peu de guerra i han desenterrat les destrals com a mostra de disconformitat.

Bé, tot s’ha de dir, i és que a vegades d'alguna cosa sense sentit en pot sortir alguna cosa concreta. I és que per una vegada i sense que serveixi de precedent sembla que al nostre país,  els principals grups de la cambra catalana s’han decidit a unir les forces i donaran una única resposta a la proposta del Ministre Wert.
Be, ja ho veurem.

I quina és la resposta del Ministre Wertgonya a tot aixo. Doncs...

Apa i a sobre un ministre Masoquista.  El que ens faltava! I es que ja ho he repetit altres vegades ”tenim una llengua massa marrullera”


               

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada