Google+ Edithsme: Avui 19/12/12, Artur Mas i Oriol Junqueras ha signat "El pacte de l'esperança" i les reaccions del govern de Rajoy no s'han fet esperar.

19/12/12

Avui 19/12/12, Artur Mas i Oriol Junqueras ha signat "El pacte de l'esperança" i les reaccions del govern de Rajoy no s'han fet esperar.


Avui dimecres 19 de desembre, Artur Mas i Oriol Junqueras han signat un pacte de governabilitat històric pel que fa a la inclusió en aquest acord de la celebració d'una consulta sobre l’autodeterminació .
Ja era hora caram! Jo ja feia temps que tenia ganes de saber quanta gent a casa nostra se sent prou gran per voler marxar de la tutela dels pares. Suposo que en certa manera això és el que més espanta a la resta d'Espanya. Bé, ja ho veurem.
Valdria la pena afegir que aquest pacte ha estat batejat amb el nom de, Pacte de l’esperança!
Molt adient, si senyor. Molt adient. Jo crec que l’han clavat els xiquets.
Tot seguit Junqueres ha dit que,

Estem davant una oportunitat extraordinària
Pretenem posar el futur de Catalunya en mans dels ciutadans de Catalunya
Només amb el compromís dels ciutadans de Catalunya assolirem aquest objectiu

Jo per si de cas ho aniria repetint sovint, no fos el cas que aquesta vegada torni a passar el que la passada i els ciutadans de Catalunya trasbalsats de nou pels rumors de pesta negra i misèria que ens tornen a arribar d'Espanya  els  tornéssim a retirar la xarxa després d'haver-los empès a tirar-se des de dalt de la muntanya.
Ves, que hi farem. Som així els catalans, encoratjats. Però pel que es veu a l’hora de la veritat...covards.
I a tot això que diuen els altres?


El meu estimat president Rajoy?

En los momentos de dificultades económicas actual no es posible situarse en la periferia de la ley porque eso significa alejarse del sentido común y la moderación que ahora necesitan Cataluña y España.
La Moncloa sigue están dispuesta al "diálogo" con la Generalitat para acordar medidas anticrisis, que ayuden a reducir el paro y activar la recuperación econòmica. No es hora de crear "problemas artificiales"

Caram amb el senyor president i la seva oferta de diàleg. Ja comença a ser pesadet el xiquet,  amb el diàleg. Sempre dient que ho ha de fer, que ho ha de fer però pel que es veu mai troba el moment. Segurament, penso jo, perquè està massa ocupat solucionant els problemes de la resta de l’Espanya mil·lenària i  segurament també perquè li ha agafat el gustet a parlar del corredor central i esta massa enfeinat amb els altres ministres d'Europa.

Jo per si de cas em quedo amb la resposta del  portaveu del Govern, Francesc Homs davant aquesta nova oferta de diàleg del president espanyol.

Que potser ha ofert alguna cosa aquí a Catalunya el senyor Rajoy. Jo quedaria parat. Potser m’he perdut algun episodi. Si no t’ofereixen res és pur bla bla bla. És pura generació de titulars aquest tipus de declaracions

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría,

Pese a lo que se haya pactado, la consulta no es legal y el ordenamiento jurídico español da muchos mecanismos para frenar cualquier ilegalidad
Artur Mas va de error en error y lo que puede haber hecho es un paso muy decidido hacia la inestabilidad en Cataluña.

Crec que ja ho he dit en altres ocasions però aquesta xiqueta des que és portaveu del govern espanyol, ha canviat de maneres.

L’expresident Aznar

Seria deseable hacer una declaracions conjunta entre el PP, el PSOE y UPyD, y incluso con la participación de la dirección del Estado, para hacer frente al desafío soberanista del presidente de la Generalitat en funciones, Artur Mas.
Con la participación del rey Juan Carlos, supondría el compromiso de toda la nación para mantenerla.
CiU es una coalición claramente secessionista después de haber entregado la llave de Cataluña a ERC, de los cuales el historial de radicalismo en contra de la nación española es bien conocido.

És la meva opinió que aquest home ja fa molt de temps que ha perdut els papers. És clar...tan dir que havia estat ETA , que havia estat ETA  i està clar que ja no sap on ETA ni on ha de ETAr.

El ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo

Las consecuencias económicas de la secesión son aterradoras para Cataluña y sólo el hecho de haber abierto un debate sobre el derecho a decidir a ir a ninguna parte puede tener ya consecuencias muy importantes.
El problema catalán es desde tiempos de Ortega y Gasset "el más serio que España está abordando como nación" y es un problema que preocupa cualquier español.

Em començo a deprimir! Primer que som a la perifèria de la llei. Després que no tenim sentit comú i per últim  que som un problema artificial  i que tendim a la radicalitat.
Ja sabia jo que els catalans érem rarets, però tant?

I per acabar d'adobar l’assumpte, va i el meu estimat ministre Montoro amenaça d'ofegar financerament Catalunya i vetar l'accés de la Generalitat al Fons de Liquiditat Autonòmica si els catalans continuem sent mals noiets i en lloc d'amagar el cap sota el coixí i romandre calladets ens  dediquem a jugar  a les consultes durant les estones de pati.
Bé, el cert és que amb tot això no ens avorrirem pas no.. I tant que no ens avorrirem!

I el govern espanyol? Que diu a tot això?
Doncs el govern espanyol espera que el president Mas no arribi a convocar la consulta pactada amb ERC pel 2014 acatant d'aquesta manera la sentència del Tribunal Constitucional espanyol prohibint la consulta després del recurs que presentaran quan es convoqui perquè si no..... hauran d'anar per la via penal per inhabilitar de la presidència de Catalunya al President Mas
Apa i Olé!

Us imagineu el sarau que això suposaria! No se jo si el govern espanyol té la més mínima idea del merder que es muntaria aquí, a Catalunya!
Potser si en comptes d'amenaçar nos contínuament ens donessin una mica de peixet. Però em sembla que ja no hi som a temps. Tant parlar el senyor Rajoy de dialogar i dialogar. Tant respondre que ara no era el moment, quan ho intentàvem i ves per on la que ha liat el senyor President. Per més que ell s’entesti a dir que som naltres els liants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada