Google+ Edithsme: La consulta ha estat suspesa i avui estic trista

30/9/14

La consulta ha estat suspesa i avui estic trista

Avui estic trista, si senyors, molt trista, i és que en certa manera penso que avui la democràcia en aquest país ha perdut la batalla.

El que hauria d'haver estat des d'un principi un problema de vertadera voluntat política dins d'un marc profundament democràtic s'ha convertit des de fa poques hores en una pantomima de mal gust, futur incert i conseqüències impredictibles.

La consulta ha estat suspesa, la llei de consultes, les actuacions i les preparacions vinculades a ella també. I tot això en menys de 7 hores, en una sentència exprés poques vegades vista en la jurisprudència de qualsevol país democràtic,  i tot arranjat a consciència pels que governen i pel mateix tribunal que anys enrere ja ens va tombar l'Estatut que havíem votat entre tots.

El president espanyol diu que el procés català és antidemocràtic Antidemocràtic votar? Doncs anem ben apanyats! L'expresident del PP al País Basc diu que ETA és un aliat de Mas. Doncs anem ben apanyats! I el Tribunal Constitucional que hauria de ser del tot equànime en qualsevol litigi de dues parts, ha decidit tirar pel dret i per unanimitat no deixar votar els catalans. Però homes,  que els haurem fet els catalans a aquests xiquets de l'Alt tribunal per què sempre fallin a favor de l'altra part?

En aquests moments tristos per a molts catalans, val la pena recordar les paraules sempre positives de la senyora Sánchez Camacho quan es referia a la frustració que portaria aquest procés als ciutadans. Quanta raó tenia la diputada. Quanta raó! però no per la intenció amb què ella ho deia sinó per la intensa frustració que se'n deriva, un cop més, de la certesa dels catalans, que tenim un govern espanyol que en tot moment ens òbvia, uns polítics espanyols que en tot moment ens menyspreen, i un Tribunal Constitucional que fa política en comptes de repartir justícia. Frustració de viure en un país que a tot i ser el Reino més vell d'Europa encara no ha après bones maneres i molt menys en democràcia. Antidemocràtic votar? Per tots els cels, al meu entendre el veritablement antidemocràtic és no deixar votar.

I vistes així les coses, i vistes també les lleis injustes que ens governen em remetré a unes  paraules de Gandhi, i una vegada escrites que cadascú pensi el que vulgui.


Avui estic trista, si senyors, molt trista.

1 comentari:

  1. Quan siguem independents no haurà estat per desobediència: haurà estat per justícia.
    Continua en aquesta línia, Edith. M'encanten els teus articles. És com llegir els meus pensaments.

    Un de L'Hospitalet.

    ResponElimina