Google+ Edithsme: 300 intel·lectuals signen un Manifest en contra del sobiranisme

5/11/12

300 intel·lectuals signen un Manifest en contra del sobiranisme


Fa un parell de dies el diari El País publicava un manifest de 300 intel·lectuals a favor del federalisme i en contra del sobiranisme.
Estan en el seu dret.
O no? Perquè posats a divagar la majoria ni viuen  a Catalunya ni són nascuts aquí i per tant no veig jo la necessitat que fotin embolic.  És com si jo anés a Burgos i signes un manifest sobre la conveniència o no de fer alguna cosa a casa seva. La meva opinió no és rellevant per als habitants de Burgos i per tant no hi tinc dret ni moral ni de cap mena per decidir quelcom de casa seva.

De tota manera perquè ara? Per què aquests senyors “intel·lectuals” segons els defineix aquest diari, han signat aquest manifest ara?  Per què no  fa uns anys ?  O fa uns mesos?  O fa uns dies?  Quan des de totes bandes se'ns acusava de totes les malalties de la Pàtria. Per què no van alçar la seva veu en defensa nostra tan fervorosament com l’aixequen ara quan va sortir la sentencia del TC? O quan el 2006 el senyor Rajoy anava por los Pueblos de España recollint firmes contra l’Estatut i dient frases tan memorables com que si s’arribava a aprovar l’Estatut,


"Los políticos catalanes podrán decidir lo que pasa en Jaén o en Zamora sobre sus finanzas, su educación o sus derechos, pero las Cortes Generales no podrán decidir nada de Catalunya".

"En Catalunya se está haciendo con el castellano lo que en la época de Franco se hizo con el catalán".

Per què no van alçar la seva veu quan el ministre Wert va decidir espanyolitzar els nostres fills? Per què no van alçar la seva veu en totes les ocasions què es va poder fer? Per què ara? Per què en plena campanya?

I la resposta surt clara. Tan sols cal llegir un parell de paràgrafs del desafortunat manifest per saber el perquè .

La afirmación de que España perpetró agresiones contra Cataluña es una desgraciada manipulación del pasado, que olvida deliberadamente cómo en los conflictos y guerras civiles en los que todo el país se vio envuelto, los catalanes, al igual que el resto de los españoles, se dividieron entre los diferentes bandos.

Ni Cataluña está sometida a un expolio por parte de España, ni el común de los españoles alberga sentimiento alguno de menosprecio hacia ella. Bien al contrario: Cataluña suscita afecto, admiración y reconocimiento, entre otras razones porque sin ella, sin su lengua, sin su cultura y sin su aportación solidaria, no puede entenderse la España democrática.

Uns desgraciada manipulacion del pasado? Catalunya no esta sometida al expolio? Los españoles no albergant sentimientos de menosprecio hacia nosotros? Suscitamos afecto admiracion y respeto?
Apa home i la Rana Gustavo tenia pèl!

Ara entenc per què no han alçat la veu abans en defensa nostra? Perquè en la seva opinió, som uns idiotes!

Per si de cas aquí us deixo l’enllaç al desafortunat manifest i un altre als signants del desgraciat i poc oportú paperet on hi trobareu noms tan coneguts com el de Vargas Llosa, premi de la Faes a la llibertat i reconegut arreu del món per la seva especial  intolerància cap a Catalunya i als catalans i altres de tan sorprenents i desconcertants com Pedro AlmodóvarAitana Sánchez-Gijón.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada