Google+ Edithsme: Que caram és això de la Faes?

3/11/12

Que caram és això de la Faes?


No us heu preguntat mai que caram és això de la Fundació Faes, vinculada al Partit Popular i que presideix Aznar i a la que tothom al·ludeix  repetidament. I des d'on es promouen declaracions explosives especialment en contra dels nacionalismes?

Doncs jo ja fa temps que tinc ganes de saber-ne una mica més. Especialment des que vaig sentir Aznar en un lliurament del premi Faes a la llibertat, ni més ni menys que concedit a l’escriptor Vargas Llosa, conegut i reconegut arreu del món per la seva posició anticatalanista i on l’expresident Popular declarava que Espanya només es podria trencar si Catalunya patís abans la seva pròpia ruptura com a societat, com a cultura i com a tradició.
Home en la meva més modesta opinió ja se encarreguen ells de fer-ho prou  bé i sense la nostra col·laboració.

També m’agradaria recordar algunes de les frases que des d'una conferencia en aquest campus va dir el nostre estimat Ministre Wert, l’home que avui ostenta el càrrec de Ministre d'Educació a Espanya, i on deixa ben clar el que pensa de l’educació a Espanya i dels espanyols.

Segons ell, el més important per a la gent és, i per aquest ordre, tenir unes bones relacions familiars, després mantenir i tenir cura de la salut, després tenir molts amics i coneguts, després guanyar diners, després tenir una vida sexual satisfactòria, després tenir èxit en el treball, després tenir cura del medi ambient, després disposar de més temps lliure i per últim obtenir un bon nivell de capacitació cultural i professional.

Caram senyor Ministre! L’educació és l’últim per als espanyols. Fins i tot després de l’amistat i de la vida sexual ?
Doncs val! Així va el país. Amb Ministres com aquest que es pot dir!

                 

Bé, però anem al que interessa. Que caram és la FAES (Fundació per a l’Anàlisi i els estudis socials) ?

En pròpies paraules penjades a la seva web,

La FAES  es una fundación privada sin ánimo de lucro que trabaja en el ámbito de las ideas y las propuestas políticas. Una fundacion al servicio de España y de sus ciudadanos   que a  través de la reflexión intel·lectual ayude a que las ideas de la libertad, la democracia y el humanismo occidental calen en la opinión pública, y ayuden a que España se esfuerce en ser una de las mejores democracias del mundo. Una democracia liberal, orgullosa de ser parte de Occidente, que defiende los valores y el modo de vida occidental.
FAES cree en España como nación, plural y unida. Defiende la profundización en los vínculos nacionales que unen a todos los españoles y sostiene la adecuada articulación reflejada en la Constitución. FAES señala los problemas de convivencia y de reducción de las libertades que generan los nacionalismos.

Ja hi tornem a ser!  I és que segons ells tot és culpa dels nacionalismes. Apa home!

Un parell d'últims apunts.
Qui forma part d'aquesta fundació?
Al President ja el coneixem tots, Jose Maria Aznar, però això de la vicepresidència ha estat una sorpresa, Maria Dolores de Cospedal, la mateixa que fa poc va dir que ”el PP quiere mucho Cataluña y los catalanes”

Pos val! De tota manera us recomano que feu un cop d'ull als vocals d'aquesta fundació doncs hi trobareu molts noms coneguts.

I un últim apunt. Com es finança aquesta fundació? I aquí és on m’he quedat glaçada i és que en pròpies paraules i penjades a la web,

Faes recibe fondos públicos a través de las convocatorias que realizan los Ministerios de Cultura y de Asuntos Exteriores, a las cuales concurre y que se distribuyen con arreglo a criterios objetivos fijados por la Administración. En idénticas condiciones opta a subvenciones de otras Administraciones Públicas.
Todas las aportaciones y donativos privados a favor de FAES se acogen a los importantes beneficios fiscales dispuestos en la Ley de Mecenazgo

I això que vol dir? Que pago jo ? Que finanço una fundació que reiteradament torpedina qualsevol cosa que faci olor a català? Doncs val

Però per tal d'assegurar-me’n he investigat una mica més a la xarxa i m’he trobat un article força interessant a CatalunyaPress on explica amb detall que en els últims 8 anys, la Fundació Faes que presideix l'expresident Aznar ha rebut més de 26 milions d'euros en subvencions i tal com explica aquesta publicació,  el cas és d'allò més curiós doncs Faes va néixer en un moment delicat per a l’economia espanyola  i on el mateix Aznar mentre congelava el sous dels funcionaris amb  una mà creava la seva fundació amb l’altra.   

I un altre cosa curiosa,  és que de tots els diners rebuts, ha estat precisament el Ministeri  de Cultura Espanyol el més generós amb la Fundació a la qual ha subvencionat amb més de 19 milions d'euros.  Però aquí no acaba tot ja que el Ministeri d'Afers exteriors també s’ha rascat la butxaca i li ha donat 6,82 milions d'euros.
Apa i Olé!

Resumint. Som idiotes! No hi ha diners per a cultura i per a res i els pocs que hi han van a parar a fundacions com la que presideix  Aznar.
Ens mereixem el que tenim. Per idiotes!

Per cert , acabo de llegir en la seva pàgina web que aquest dilluns i al Circulo Ecuestre, Faes presentarà  a Barcelona el seu informe sobre el mite de l‘espoli fiscal a Catalunya.
Apa i Olé ! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada