Google+ Edithsme: Carta d'una catalana als polítics d'aquesta Espanya mil·lenària abans de la jornada de reflexió

23/11/12

Carta d'una catalana als polítics d'aquesta Espanya mil·lenària abans de la jornada de reflexió


Benvolguts polítics d'aquesta Espanya mil·lenària que avui sembla més aviat tercermundista,
m’adreço a vostès amb l’esperança certa que mai llegiran aquestes lletres, entre altres coses perquè  estan tan enfeinats torpedinant la democràcia que amb prou feines tenen temps per a res més .
Vagi per davant que he manifestat el meu dret a votar en tantes ocasions que la memòria se m’escapa. I tal fet,  l’he exercit perquè sempre penso que el meu vot podrà ajudar, en la mesura que li pertoca, a canviar algunes coses que crec en la meva opinió millorables  o injustes.
Durant tots aquests anys, han desfilat demanant el meu vot, polítics de tota mena. Dialogants, mentiders, carismàtics, manipuladors, grans i petites persones.  I en certa manera l’únic que he après del cert és que cap d'ells és ben bé el que diu ser. Ni cap dels seus programes del tot cert.
També he vist desfilar per casa meva, eleccions de tota mena. Les he vist de brutes, de despietades, de menyspreables, de curioses i de ben intencionades. Però mai, i repeteixo mai, en tots els anys que portem de democràcia havia vist un espectacle tan esgarrifós i denigrant com el que alguns estan presentant en aquestes eleccions catalanes.
Esborranys que es perden, papers que no apareixen. Denúncies, querelles, injuries, mitjans de comunicació que menteixen. Ministres que insinuen, que no es retracten i que no desmenteixen. Polítics que acusen, que es barallen i que tergiversen.  Magistrats que desautoritzen. Colpistes i ex-militars que ressusciten. Campanyes  menyspreables de desprestigi.... i així podria continuar fins omplir 17 esborranys.

Com a ciutadana de l’actual Espanya mil·lenària. Com a dona i com  a mare. Com aturada i com a catalana. Com a persona cabrejada, reclamo el meu dret  i a casa, a unes eleccions del tot clares. N’estic farta de tant joc brut!
Però és massa tard i ho entenc. I a més, demà és jornada de reflexió per a molts.
Doncs bé. Reflexionaré


1 comentari: