Google+ Edithsme: L’eurodiputada socialista a l'Eurocambra, Maria Badia dimiteix després de les pressions rebudes per haver denunciat en una carta a Brussel•les les amenaces militars contra Catalunya

25/10/12

L’eurodiputada socialista a l'Eurocambra, Maria Badia dimiteix després de les pressions rebudes per haver denunciat en una carta a Brussel•les les amenaces militars contra Catalunya


Que voleu que us diga... amb tot l’enrenou que s’ha muntat per la dimissió de l’eurodiputada socialista a l'Eurocambra, Maria Badia, m’ha entrat la curiositat per saber-ne més de tota aquesta història. I això és el resultat:

Cronologia d'una dimissió non grata.

La història comença quan a finals de setembre el senyor Alejo Vidal-Quadras, expresident del partit Popular de Catalunya i actualment eurodiputat i col·laborador esporàdic en diaris com La Razón va i arran de la intenció del President Mas de convocar un referèndum sobiranista,  li demana al govern espanyol  en un programa de televisió que “intervingui Catalunya i que posi un General de Brigada  al comandament dels Mossos d'esquadra”
Apa  i Olé!

Tot seguit al senyor Alejo, li comencen a ploure crítiques de tot arreu, exceptuant és clar del PP, que ni tan sols el desautoritza. Davant les més de 40.000 cartes de ciutadans cabrejats que tot seguit rep el president del Parlament europeu, l'alemany Martin Schulz, el nostre estimat Alejo escriu una carta als eurodiputats on afirma sense cap vergonya, que "l'ofensiva separatista no té res de pacífica ni de democràtica i on es despatxa a gust tot dient Francament, la incoherència i la pocavergonya dels nacionalistes ha sobrepassat el que es pot aguantar i la paciència té un límit. i es torna a empecinar tot reiterant una vegada més les declaracions anteriors on demanava que el govern espanyol anés preparant un general de brigada de la Guàrdia Civil" perquè prengués el poder dels Mossos.

Apa i Olé!
Tot seguit es revoluciona tothom i les xarxes en van plenes de tanta arrogància com emana la carta del senyor Vidal-Quadras.

Cal destacar algunes reaccions (que mai del PP) com:

L'eurodiputada del Sinn Féin, Martina Anderson  que  titlla a Vidal-Quadras de ser,
El fantasma del general Franco que apareix al Parlament Europeu amb la forma d'Alejo Vidal-Quadras
Tot afegint que ”s'hauria de disculpar", i recordant-li que ”les institucions europees han de deixar absolutament clar al govern espanyol que qualsevol intent d'intervenció armada per frustrar la voluntat democràtica dels catalans comportarà el seu aïllament a la UE i la marginació a la comunitat internacional".

I la del l’eurodiputat neerlandès Derk J. Eppink, vise president del grup dels Conservadors i Reformistes Europeus, que va esbroncar el senyor Vidal tot dient-li en un plenari que la seva carta semblava redactada per Franco i que més li valia dimitir

A continuació i davant les reiterades amenaces sobre l'ús de la força militar contra la població catalana especialment de figures públiques tan rellevants com la d’Alejo i alguns exmilitars com Francisco Alamán i Leopoldo Muñoz,  que coincidian a demanar al govern espanyol que el exercit actues per garantir la unitat d’Espanya, quatre eurodiputats catalans (Ramon Tremosa (CiU), Maria Badia (PSC), Raül Romeva (ICV) i Ana Miranda (del BNG, en representació d'ERC)  li envien una carta a Viviane Reding,  la Comissaria Europea de Justícia,  demanant-li que es pronuncií  públicament en contra de la possibilitat que algun estament militar recorri a la força contra la població catalana.

I Alejo contraataca enviant també una carta a la senyora Reding tot dient-li que

Jamás he aludido al artículo 8 de la Constitución española (uso de la fuerza), como afirman los firmantes de la carta, en ninguna de mis intervenciones dentro del debate suscitado por el anuncio del Presidente de la Generalitat de Cataluña de que tiene intención de convocar un referendo ilegal de autodeterminación en dicho territorio. Esta afirmación es, pura y simplemente, una invención.

El final de la història és un final trist doncs Maria Badia,  un dels quatre signants de la carta a Viviane dimiteix

Per què?
En paraules seves i penjades al seu bloc,

La realitat és que el contingut de la carta s’ha sobredimensionat, s’ha manipulat i s’ha instrumentalitzat de manera que ha creat una forta incomoditat en diferents sectors

Se m’ha dit que no s’havia d’internacionalitzar el conflicte, però és que la carta no va dirigida a NNUU sinó a una comissària de la UE que justament és responsable dels drets de ciutadania europea.

Vaig pensar que si aquest gest podia fer disminuir algunes incomoditats i rebaixar una mica la tensió generada, valia la pena fer-lo.

Hem de ser prudents perquè tot és molt fràgil, però la prudència no ens ha de deixar muts.

I el senyor Navarro ? És que no té res a dir?
Els meus respectes senyora Badia!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada