Google+ Edithsme: El Ministre d’Educació Wert i la recentralització dels catalans

3/10/12

El Ministre d’Educació Wert i la recentralització dels catalans


Llegeixo avui a la Vanguardia, en un article de la senyora Pilar Rahola, a la qual li professo un especial respecte, perquè podrà opinar el que ella vulgui i jo podré estar d'acord o no amb ella, però tot s’ha de dir, gairebé sempre la clava. Les seves paraules li surten clares i per sort de molts catalans li està augmentant la rauxa.
Bé, com deia abans, la senyora Rahola parlava del Ministre d'educació  José Ignacio Wert i de les seves enigmàtiques paraules vinculant l’augment de l’independentisme a Catalunya amb l’educació que les noves generacions reben a casa nostra.

“Sens dubte existeixen evidències que relacionen aquesta, Diguem-ne... identitat o sentiment independentista en alguna comunitat amb la direcció que ha portat el procés educatiu”

Evidències? Doncs no se les guardi per a vostè senyor Ministre. No se les guardi,  que aquí les volem saber tots!


Així mateix i per acabar d'arrodonir aquesta memorable entrevista a TeleMadrid el senyor Wert, es va permetre afegir que l’avantprojecte de llei que va aprovar el mes passat el consell de ministres...

“No és una recentralització, com s’ha dit de manera despectiva, sinó que es tracta de dotar de centralitat  els elements  que han de ser centrats

Apa i Olé!
Amb tot el meu respecte senyor Wert, podria repetir-ho  un altre cop? És que amb tanta centralitat, centralització i recentralització m’he perdut i ja no sé si estic prou centrada.

“No es recentralitzar sinó eliminar el desenfocament que ha tingut el procés educatiu en aquest país”

Ah! Ara ja em queda més clar i jo més tranquil·la! Agraïda, faltaria més. Està clar! Mal que li pesi a algú per fi puc entendre el veritable problema dels nostres fills...

Els joves Catalans... estan descentrats  i a demés desenfocats!

Acabarem home!
I això es cura?

“ És un problema que estem fermament disposats a resoldre, tot i que no és fàcil de resoldre perquè no tenim administració educativa a les comunitats” (referint-se a la qüestió del castellà a les nostres escoles)

“No tingui cap dubte que en aquesta legislatura aquest tema tindrà una solució pràctica”

Amb tot el meu respecte senyor Ministre...no podríem tenir senzillament una solució i deixar de banda la pràctica?

És que personalment crec que quan vostès posen en pràctica qualsevol mesura,  la resta ja no  estem a temps de fer-hi res!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada